Dit nieuws is wel alweer van 10 juni 2020 geleden, maar toch nog steeds het vermelden waard. Er waren weer kerkuilen geboren in onze duiventoren!

Zondag 24 juni was het dan zover. Het moment om de nieuwste kerkuiltjes te ringen was aangebroken. Veel volk was er niet, ondanks de berichtgeving in de diverse media. Maar zoals steeds hadden de afwezigen ongelijk!

Beste mensen,

binnen enkele weken wordt de nieuwste lichting uilskuikens geringd. Wie wenst daarbij aanwezig te zijn? Gelieve ons te contacteren via het contactformulier (rechtsonder op elke pagina). Aarzel niet want we beperken moedwillig het aantal plaatsen, zodat de uilen niet worden afgeschrikt!

We laten u vervolgens "per kerende post" weten wat de exacte datum en uur is.

We waren enigszins verontrust dit jaar, want doorgaans worden de nieuwe uiltjes al in mei geringd. Maar mei was voorbij en er was nog steeds geen ei ! Tot begin deze week, toen hoorde eigenaar Luc eindelijk bepaalde geruchten in het uilennest.

Er wonen kerkuilen op de brouwerij van Zonnegem !

Sinds vele jaren is er in de voormalige duiventil/toren van de Brouwerij Rubbens een heus hok voor kerkuilen aanwezig. Ook dit jaar vond eigenaar Luc Boulanger enkele eitjes in het uilennest.