Zonnegem is een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem, Zuid-Oost-Vlaanderen.

In de dorpskern ligt de voormalige Brouwerij Rubbens, ooit als florissante landelijke bierproducent het bruisend hart van het dorp, nu een beschermd monument bestaande uit een groep karaktervolle gebouwen rond een indrukwekkende gekasseide binnenkoer. Centraal staat de imposante brouwzaal, geflankeerd door de schouwtoren en de mouteest, een kader dat zich prachtig leent voor kleinschalige culturele evenementen.

De VZW Oude Brouwerij van Zonnegem is een initiatief om de speciale uitstraling van dit complex weer tot leven te wekken. De VZW stelt zich tot doel de vroegere brouwzaal te restaureren. Een échte brouwzaal zal het wel nooit meer worden - de euromiljonairs onder u mogen zich spontaan aanmelden! ;-) - maar de grandeur van toen zal natuurlijk zoveel mogelijk behouden worden.

Ondertussen organiseert de VZW af en toe een gezellig evement op de binnenkoer - zoals onze ambachtenmarkt en de OpenMonumentenDag - voor de gelegenheid gedeeltelijk overdekt en voorzien van podium, resto en bar.

Kom eens langs op een van onze activiteiten en grijp tegelijk de kans om een ‘Zonnegemse Zot’ te proeven, ons eigen biertje, gebrouwen met een knipoog naar het verleden.