Heel onopvallend, geprangd tussen de imposante brouwzaal en de stallingen rechts, zit het magazijn/de bottelarij. Het is een gebouw zonder enige opsmuk. Omdat het vanop straat niet zichtbaar is, werd er geen moeite gedaan om er een mooie siergevel tegen te metselen.

De afwerking van ramen en deuren staat ook op een veel lager pitje dan die gevels welke wél vanop straat zichtbaar waren. In de hoek van de koer, dwars doorheen dit gebouw eigenlijk, is soms wel een doorgang naar de tuin, en soms ook niet. Het hangt wat af van periode tot periode, en dat merk je ook aan de foto's. Er was een tijd dat men met een wagen zo de tuin kon inrijden, maar er was evengoed een tijd dat de hele doorgang was afgeblokt en als garage werd gebruikt.

Gedurende een twintigtal jaar werd dit gebouw gebruikt als pianoatelier door Daniël Boulanger (tegenwoordig actief te Aalst). Tijdens de renovatie werd de centraal geplaatste ingang naar de hoek verhuisd. Er was binnenin ook een pianolift aangebracht, om de gemakkelijk 400kg wegende piano's zonder veel moeite van en naar de kelderverdieping te brengen.

 Eerste renovatie: pianoatelier

Voor de renovatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de renovatie

 

 

 

 

 

 

 

Na de renovatie

 

 

 

 

 

 

 

Tweede renovatie: woonhuis

Sinds 2017 is dit magazijn overgegaan naar een nieuwe eigenaar en die is het gebouw momenteel naarstig aan het verbouwen tot een gezinswoning. Daarbij blijft het kelderverdiep wat het al was: een opslagruimte. Het gelijkvloers - één grote werkplaats die zich over het hele verdiep uitstrekte - is nu handig ingedeeld in diverse slaapkamers, sanitair, berging etc. De oude brandstoftank werd vervangen door een regentank van 10m³.

De gigantisch grote zolder waar in het verleden nooit naar was omgekeken, is nu omgetoverd tot een waarlijk gigantische woonruimte waar je vanzelf "aah" en "ooh" zegt als je er binnen stapt. Deze woonruimte geeft trouwens uit op het eerste verdiep van de brouwzaal, dat op een heel handige manier omgevormd is tot een prachtig terras van om en bij 10m in het vierkant. Zo kunnen de inwoners een luchtje scheppen zonder daarvoor de binnenkoer op te moeten.

Kers op de taart in deze verbouwing is bovendien de toegang tot het eerste verdiep van de eest, die deze eigenaars terloops ook hebben overgenomen. Deze eest heeft nu ook een mooi nieuw dak gekregen, en zal later mogelijks een hobbyruimte bevatten, vanaf het terras toegankelijk. Een aangenaam neveneffect van al deze verbouwingen is dat het gelijkvloers en de kelder van de brouwzaal nu geheel droog zijn, wat vooral bij nat weer zijn nut heeft.

Van beide renovaties zijn zeer weinig foto's gemaakt.