BOUWEVOLUTIE

In dat jaar startten de aanpassingswerken om de hoeve om te vormen tot brouwerij. In de huidige brouwzaal (de toen verbouwde hoofdschuur) werd de centrale verdeelmuur opgetrokken en de welfsels ingebracht. De assymmetrische ingang werd vervangen door de huidige kleinere en centrale toegang, gekoppeld aan de onderliggende toegang naar de kelder. Om voornoemde werken mogelijk te maken werd de stal aan de voorzijde gesloopt. Een nieuwe schuur werd wat verderop gebouwd. De achtergevel en de topgevels van bouwblok II getuigen nog van deze bouwfase. Aan de westzijde van de brouwzaal wordt het ketelhuis opgetrokken met de achterliggende schoorsteen.

PERCEELOPDELING

Het boerderij-gedeelte met binnenkoer krijgt kad. nr. 2 54d, het brouwerij-gedeelte 254e, het naastliggend weiland nr.252b en het land langs de straat behoudt het nr. 255c

FAMILIEKRONIEK

Na het overlijden van vader Benoit Rubbens (1897) bouwde zoon Pieter Alphonse Rubbens (1862-1928) de boerderij om tot een gemechaniseerde brouwerij, waarbij alles door de centrale stoommachine aangedreven werd. In 1896 installeerde hij de eerste roerkuip. Van 1898 tot 1928 was Alfons Rubbens burgemeester van Zonnegem.