Proficiat, Zot ! Twintig jaar verdomd, zolang al is het geleden dat de eerste - fantastisch leuke - proeverijen resulteerden in de creatie van dit fabuleuze biertje. Twintig jààr! We vonden dat ons biertje een dubbele verjaardagscadeau verdiend had.

Nogmaals wordt bewezen dat onze Zonnegemse Zot een begeesterend drankje is. Nu heeft Robby, van Slagerij Robby & Nathalie in Vlierzele, het in zijn kop gekregen om er een heuse paté van te maken. En lekker dat dat is ! Je kan onze Zot daar trouwens ook kopen, voor als je dorst krijgt van die paté. ;-)

 Santé, paté !

In een eerste artikel over onze Zonnegemse Zot werd al aangehaald dat je ons bier niet enkel bij ons ter plekke kan drinken of verkrijgen. Er zijn ook een aantal selecte horeca-zaken waar je dit fijne gerstenat kan degusteren. Hier heb je een overzicht.

Een brouwerij zonder bier, da kan toch nie ?!?!

 Inderdaad, dat vonden wij ook. Maar in onze ruïneuze brouwzaal is dat absoluut onmogelijk. Daarom dat er vijftien jaar geleden - jaja, zo lang al ! - beslist werd om een eigen bier te laten "uitvinden". Na veel brainstormen, en na veel plezierige proefsessies, werden de smaak en de naam ervan vastgelegd. "Zonnegemse Zot", werd zijn roepnaam.